Ακόμη μία σπουδαία διάκριση πρόσθεσαν στο παλμαρέ τους, η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν. Η Ελληνικής καταγωγής - Γαλλίδα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ με τον παρτενέρ της, συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο, πίσω από τους Καναδούς, Τέσα Βίρτσουϊ και Σκοτ Μόϊρ.

Περισσότερα...

Το χόκεϊ επί πάγου είναι ένα άθλημα όπου οι αθλητές κινούνται γρήγορα, υπάρχουν σκληρές επαφές μεταξύ αυτών, η επιφάνεια του πάγου και των boards είναι σκληρή, ενώ τα πακ εκσφενδονίζονται απ' τα μπαστούνια με μεγάλη ταχύτητα.

Περισσότερα...

χοκει-επι-χορτου-στην-αρχαια-ελλαδαΟι αρχαίοι Έλληνες έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα παιχνίδια αλλά κυρίως στα αθλήματα που αφορούσαν στον ανταγωνισμό. Πίστευαν πως στους Θεούς άρεσε να βλέπουν άνδρες δυνατούς και καλογυμνασμένους. Έπρεπε να αθλούνται και να τρέφονται σωστά.

Περισσότερα...

ice-hockeyΤο χόκεϊ επί πάγου παίζεται από 2 ομάδες αποτελούμενες από 5 παίχτες και 1 τερματοφύλακα. Οι παίχτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος για να ακουμπήσουν το πακ (puck) αλλά δεν μπορούν να βάλουν γκολ με τα χέρια ή τα πόδια, να δώσουν πάσα με τα χέρια και να κρατήσουν το πακ...

Περισσότερα...

Τελευταία Νέα - Κατηγορίες Άρθρων