Ακόμη μία σπουδαία διάκριση πρόσθεσαν στο παλμαρέ τους, η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν. Η Ελληνικής καταγωγής - Γαλλίδα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ με τον παρτενέρ της, συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο, πίσω από τους Καναδούς, Τέσα Βίρτσουϊ και Σκοτ Μόϊρ.

Περισσότερα...

Το χόκεϊ επί πάγου είναι ένα άθλημα όπου οι αθλητές κινούνται γρήγορα, υπάρχουν σκληρές επαφές μεταξύ αυτών, η επιφάνεια του πάγου και των boards είναι σκληρή, ενώ τα πακ εκσφενδονίζονται απ' τα μπαστούνια με μεγάλη ταχύτητα.

Περισσότερα...

Οι αρχαίοι Έλληνες έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα παιχνίδια αλλά κυρίως στα αθλήματα που αφορούσαν στον ανταγωνισμό. Πίστευαν πως στους Θεούς άρεσε να βλέπουν άνδρες δυνατούς και καλογυμνασμένους. Έπρεπε να αθλούνται και να τρέφονται σωστά.

Περισσότερα...

Το χόκεϊ επί πάγου παίζεται από 2 ομάδες αποτελούμενες από 5 παίχτες και 1 τερματοφύλακα. Οι παίχτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος για να ακουμπήσουν το πακ (puck) αλλά δεν μπορούν να βάλουν γκολ με τα χέρια ή τα πόδια, να δώσουν πάσα με τα χέρια και να κρατήσουν το πακ...

Περισσότερα...

kallitexniko-patinaz-elladaΤο καλλιτεχνικό πατινάζ  είναι ένα άθλημα που διεξάγεται σε παγοδρόμιο διαστάσεων 30 χ 60 . Οι αθλητές φορούν παγοπέδιλα καλλιτεχνικού πατινάζ, κινούνται με τη συνοδεία της μουσικής και το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει κίνηση στον πάγο, βηματισμούς και άλματα, όπου και βαθμολογούνται από τους κριτές.

Περισσότερα...

papadakis-gabriellaΠαγκόσμια Πρωταθλήτρια με καταγωγή από την Κρήτη η Γαβριέλλα Παπαδάκη μαζί με το ¨καλλιτεχνικό¨ της ταίρι Guillaume Cizeron Λιώνουν τον Πάγο! Γεννημένη στη Γαλλία το έτος 1995 αγωνίζεται στο καλλιτεχνικό πατινάζ με τα χρώματα της Γαλλίας. Με τον ενός έτους μεγαλύτερό της Guillaume Cizeron συναντήθηκαν στον...

Περισσότερα...

Τελευταία Νέα - Κατηγορίες Άρθρων