Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα και Χόκεϊ επί Χόρτου

Οι αρχαίοι Έλληνες έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα παιχνίδια αλλά κυρίως στα αθλήματα που αφορούσαν στον ανταγωνισμό. Πίστευαν πως στους Θεούς άρεσε να βλέπουν άνδρες δυνατούς και καλογυμνασμένους. Έπρεπε να αθλούνται και να τρέφονται σωστά.

Μετέτρεπαν τα πάντα σε αγώνες και διαγωνισμούς και γι΄ αυτό το λόγω υπήρχαν και πάρα πολλές αθλητικές διοργανώσεις στην αρχαία Ελλάδα. Οι πιο φημισμένοι αγώνες ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά διεξάγονταν αγώνες και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας όπως τα Ίσθμια, την Κόρινθο, τους Δελφούς και τη Νεμέα.

Νέοι άνδρες κυρίως από ευκατάστατες και πλούσιες οικογένειες της εποχής έπαιρναν μέρος για να αγωνιστούν δαπανώντας έτσι πολύ χρόνο στην εκπαίδευσή και την άσκησή τους γι΄ αυτούς τους αγώνες.

Οι αγώνες αποτελούνταν όπως και σήμερα από τρέξιμο, άλμα, ρίψη ακοντίου και ρίψη δίσκου. Μόνο άνδρες όμως μπορούσαν να αγωνιστούν.

Οι αρχαίοι Έλληνες πέραν όμως από τα αθλήματα και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών αγώνων, έπαιζαν και άλλα παιχνίδια όπως το χόκεϊ επί χόρτου. Η ονομασία του ομαδικού αυτού αθλήματος είναι «κερητίζειν» από τη λέξη κέρατο, και αυτό γιατί χρησιμοποιούσαν ως μπαστούνια, κυρτά ραβδιά σε σχήμα κέρατος και κάποιο κυκλικό αντικείμενο για μπάλα.

χοκει-επι-χορτου-στην-αρχαια-ελλαδα

 

Τελευταία Νέα - Κατηγορίες Άρθρων